Listopad jest miesiącem obfitującym w wydarzenia, choć za oknem szaro i ponuro u nas wesoło i gwarno. Wtorek 6 listopada, od samego rana w szkole krzątanina , wszyscy kroili ,szatkowali , piekli a my nabijaliśmy oczywiście na wykałaczki pyszne składniki do koreczków ziemniaczanych. A cóż to za okazja? Kolejny raz szykowaliśmy śniadanie, w ramach akcji Śniadanie Daje Moc. Była moc a po ciężkiej pracy zasłużona degustacja.
Na naszym wspólnym stole królował ziemniak, z którego uczniowie przygotowali różne potrawy:
Klasa VIII – Zapiekanka
Klasa VI-VII – Ziemniaki pieczone z czosnkiem
Klasa IV-V – Ziemniaki faszerowane
Klasa II-III – Szaszłyki ziemniaczane
Klasa I – Sałatka
Klasa „0” – Oddziały przedszkolne – koreczki
Tego dnia znakiem rozpoznawczym był kolor zielony i jego odcienie. W trakcie akcji każdy z uczniów zapoznał się z 12 zasadami zdrowego odżywiania dla uczniów ustalonymi przez Instytut Matki i Dziecka.