Uczniowie klasy II i III na edukacji technicznej zmagali się w kulinarnym tworzeniu kolorowych i smacznych szaszłyków owocowych.
Robienie owocowych szaszłyków było świetną okazją do powtórzenia nazw owoców krajowych i egzotycznych, poznania ich zapachów i smaku. Uczniowie samodzielnie obierali i kroili owoce na kawałki, po czym wszyscy komponowali i nadziewali na patyczki swoje ulubione owoce, tworząc pyszne i zdrowe szaszłyki owocowe. Praca zakończyła się degustacją, wszystkie owoce zostały skonsumowane z apetytem. Robienie szaszłyków owocowych to doskonała okazja na podniesienie świadomości w kwestii zdrowia, iż owoce mogą w pełni zastąpić jedzenie niezdrowych słodyczy. Oprócz dostarczania wiedzy na temat prawidłowego żywienia, warto także na co dzień dbać o siebie jedząc owoce i warzywa każdego dnia.